تیم ملی فوتبال آلمان موفق شد با گل دیرهنگام گوتزه مقابل آرژانتین به پیروزی برسد، در نگاهی سطحی ممکن است اینگونه تفسیر کنید که دو تیم خود را برای رسیدن به مرحله ضربان پنالتی آماده می کردند که ناگهان یک جوان آلمانی گل زد، اما هیچ کدام از تعویضها و تغییرات تاکتیکی از سوی یواخیم لو، ارتباطی به ضربات پنالتی نداشت.

برتری خرد بر عشق، وقتی آلمان کاری به آسمان نداشتبه گزارش مشرق - لو به خوبی می‌دانست که آرژانتین در وقتهای اضافی توان رعایت مو به موی نکات تاکتیکی را ندارد، او منتظر گلزنی بازیکنانش بود و البته کم کم دیر می شد و حوصله اش سر می‌رفت تا این که گوتزه خیال همه را راحت کرد، این یک بازی از قبل طراحی شده نبود اما وقتی جنگ، جنگ خرد و عشق باشد، می‌شود خیلی چیزها را پیش بینی کرد.
تعجب نکنید، تعصب آلمان هم از جنس خرد بود نه عشق و این اصلا معنی بدی ندارد، آلمان چنین تعصبی را به تعصب آرژانتینی ترجیح میدهد، تعصبی که می شد در صورت شواین اشتایگر دید و از آن لذت برد.
باید قبول کرد که فوتبال هرگز از دل فقر بیرون نمی آید، لااقل خیلی سخت چنین ماجرایی باز هم تکرار می شود، فرض کنید در 10 سال آینده 10 ابرستاره دنیای فوتبال از دل فقر آمریکای جنوبی به فوتبال اروپا معرفی شوند، از همین حالا می شود از داشتن این 10 ستاره صرف نظر کرد و به جای آن به بیش از 3 هزار نوجوان در حال آموزش در آکادمی های فوق مدرن فوتبال آلمان دل بست، می شود به بیش از 6 هزار بازیکن جوان و فوق خلاق پرورش یافته در آکادمی لاماسیای بارسلونا توجه کرد که نه فقیرند و نه سوء تغذیه دارند، اتفاقا زیر نظر متخصص تغذیه، روان شناس کودک و بهترین مربیان و معلمان فوتبال تعلیم می‌بینند و رشد می‌کنند.

برتری خرد بر عشق، وقتی آلمان کاری به آسمان نداشت

بدون تردید، قهرمان جام جهانی 2014 برزیل با یک طراحی هوشمند به جام رسید و جشن گرفت، قهرمانی آلمان هرگز تصادفی نبود چرا که با سلاحی به نام خرد وارد میدان شد.
به گوتزه توجه کنید، جوان 22 ساله ای که در مدرن ترین آکادمی فوتبال آلمان رشد کرده و همیشه ثروتمند بوده است، این چیز بدی برای فوتبال نیست و دوران دلسوزی برای ستارگانی که روزگاری سوء تغذیه داشته اند دیگر گذشته است. پلاتینی میهمان بلاتر در ماراکانا بود اما برای خبرنگاران ورزشی اروپایی او مالک اصلی فوتبال است نه بلاتر.
وقتی آلمان به آرژانتین گل زد، احساس کردم می شود در فضایی مملو از خرد و مهندسی ذهن، از فوتبال لذت برد، پاس رویایی شورله هنوز در خاطرم هست، او مثل یک الهه ندوید، شورله مثل خودش بود، مثل یک بازیکن فوتبال معمولی که یاد گرفته درست تصمیم بگیرد و وظیفه اش را به درستی انجام دهد.

برتری خرد بر عشق، وقتی آلمان کاری به آسمان نداشت

کارگردان تلویزیونی هر چند دقیقه یک بار از دوربین مداربسته خارج از استادیوم مدد می گرفت و تندیس سنت کریستوبال را در حالی که گویا خورشید را در آغوش گرفته به تصویر می کشید، نیازی به این کار نبود، آلمان روی زمین بازی می کرد و کاری به آسمان نداشت.
(به قلم بارنی رونی - گاردین)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    تیترتون فاسد است و القای در نظر نگرفتن خدا و معنویات است و القای غیر مستقیم ترجیح عقلانیت بر معنویت که این دو با هم منافاتی ندارند و لازم نیست به هم رقابت کنند
  • ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    ای کاش ما هم مثل المان ها بودیم یعنی بیشتر عقل گرا بودیم تا احساساتی و در هر چیزی خرد را در نظر می گرفتیم.
  • سلمان ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    خرد گرایی مد نظر نویسنده گاردین اومانیسم و ضدیت با مذهب بود و بحثش بیشتر تحلیل اجتماعی مورد نظرش در ضدیت با دینداری بود شما هم برو عقلگرایی مد نظر این آقا رو دنبال کن ولی به بد جاهایی میرسی
  • ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    می دونی... مشکل ما اینه که نه عقل گراییم نه احساساتی. چون تکلیفشان با خودمون معلوم نیست. هنوز جواب بعدش چی یا خب که چی رو نمی تونیم بدیم. حالا چه احساسی چه خردمندانه
  • ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    کاش مردم ما هم اینجور بودن اگر بودند وضع ما اینجور نبود
  • ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    کاش تو هم اینجوری بودی و گرنه وضعت این نبود
  • ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    ای کاش منطقی و حساب شده کار میکردیم نه عقل گرا بودیم میان این دو تفاوت از زمین تا آسمان است...
  • کهکشانی ها ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    تیتر بد ترجمه شده...منظور معنویت و اینا نیست...اینا چه ربطی به فوتبال داره... منظور نویسنده اینه که فوتبال رو باید بر اساس منطق و عقل پیش برد نه احساسات...دلیل برتری آلمان بر برزیل و آرژانتین همینه...اونا نمیذارن شرایط بازی روشون تاثیر بذاره
  • ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    کاملا درست بود
  • ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    توصیف دردناکی بود از جنگ فقر و غنا در فوتبال... اما دنیا این جوری نمی مونه...
  • ۲۳:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۳
    0 0
    فقط مانده بود که فوتبال همر مثل ورزش هایی نظیر اسب سواری، تنیس، گلف و . . که عمدتاً مال ثروتمندان است، به طبقه ثروتمند اختصاص پیدا کند این چه جور انتخاب مطلب است چرا چیزی بنام معنویت را که هیچ ربطی به فوتبال جام ملت ها نداره مورد تهاجم قرار می دهید و افکار اومانیستی و ضد دینی را در کنار کانالیزه کردن فوتبال برای ثروتمندان بخورد ملت می دهید البته ممکن است بگویید این یک نظر بود و ما آنرا فقط منعکس کردیم لکن انتخاب یک مطلب آنهم در صدر اختبار جام هدفمند بنظر می رسد.
  • رضا ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۴
    0 1
    این خرد شانس آورد به تیم اسپانیا نخورد تواین چندساله دیده بودیم اسپانیا هرتیمی رابه سختی میبردآلمانه مثل آب خوردن میبرد قهرمانی حق هلندبود آلمان شانس داشت تیمهایی که مقابلش بازی کردن هیچکدام آماده نبودن درنبوداسپانیا آلمان یکه تازی کرد
  • ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۴
    0 0
    خدا را شکر وضع من از خیلی از شماها بهتره
  • ايراني ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۴
    0 0
    ازمشرق براي گذاشتن چنين متني خيلي خيلي تعجب مي كنم!!!!!!!!!!!!1
  • ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۶
    0 0
    چه عجب مقاله ای مدرن درج نمودید ؟
  • سعید ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۷
    0 0
    تیتر شما واضحا انکار وجود خداست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس